júl
16

 ...alapja , mint minden másnak is, a kiegyensúlyozottság, harmónia. Ez azt jelenti, hogy fontos a változatos étrend, ugyanakkor a mértékletesség.

Ajánlom mindenki figyelmébe Kurt Tepperwein: Savtalanítás-A fiatalság forrása című könyvét.

Igen hasznos információk vannak benne azzal kapcsolatban, hogy a megfelelően összeállított étrendnek köszönhetően bizonyos betegségek leküzdhetők, közérzetünk általánosságban véve javul. Sok esetben  például azért fájnak az izületeink, mert elsavasodott a szervezetünk. Lejjebb is arról esett szó, hogy látásunkat bizonyos élelmiszerek figyasztásával javíthatjuk. A látásjavításról szóló könyv (aki olvasta, tudja) jópár soron keresztül taglalja a nem megfelelő étkezés következényeit.

Kurt Tepperwein leírja, hogyan tisztíthatjuk meg a szervezetünket a káros anyagoktól. Fontos a szervezet sav-bázis egyensúlya. Egyébként gyógyszertárakban kapni bázikus port (ott keverik ki), és annak fogyasztása is segít valamelyest az egyensúly helyrebillentésében. Ám azt hozzá kell tenni, hogy nem helyettesíti a por az életmódváltást, étrendváltást. A könyv egyébként beszerezhető bármely könyvesboltban, vagy netről is le lehet tölteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyar.blog.hu/api/trackback/id/tr1001249329

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Segítség! Besavanyodtam! Avagy: testünk sav-bázis egyensúlya 2009.07.28. 10:02:42

Volt az életemnek olyan boldog korszaka, mikor semmit nem tudtam arról, hogy a testem a savak valóságos fertőjében tocsog, ami előbb vagy utóbb a halálomat okozza. Nem hallottam még a savtalanításról, a lúgosításról, a sav-bázis egyen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása