jún
21

 Saját tapasztalataim következnek néhány mondatban a  tornával kapcsolatban.

 

Akármennyire hihetetlen, de működik. A gyakorlatok előrehaladtával, rendszeres elvégzésével lassan, de annál biztosabban elkezd javulni a látásunk. Azonban fontos, hogy amennyire csak lehet, mellőzzük a szemüveg viselését. A szemüveg ugyanis gyorsan visszaszoktatja a szemet a régi állapotokhoz. Akár egy napi tartós szemüvegviselet tönkreteheti egy heti munkánkat.

 

Tipp, ami nekem bevált: Csak ismeretlen helyekre, távolabbi, forgalmasabb helyekre veszem fel a szemüveget, ill. tévézéshez. Ha van kísérőm, akkor az ő szemére támaszkodok. A szemtornát tévézés közben (reklám alatt) is szoktam végezni. Pont annyi ideig tartanak a  reklámok, hogy a második részben leírt gyakorlatok mindegyike elvégezhető. Ezzel szerintem kicsit sikerül ellensúlyozni a tévézés miatti szemüvegviselést.

Mivel itt a nyár, rengeteg zöldséget, gyümölcsöt tudunk fogyasztani. Éljünk is ezzel a lehetőséggel! Fogyasszunk lehetőleg magyar gyümölcsöket, zöldségeket, és inkább szezonját élőket, hisz az ízük is sokkal jobb olyankor (szerintem).

Fontos a stresszoldás. A vállunkban, nyakunkon összegyűlt stresszt próbáljuk levezetni a már említett gyakorlatokkal. Nekem beváltak.

Ne keseredjünk el, ha úgy érezzük, romlik a  szemünk vagy nem tapasztalunk javulást. A gyakorlatok segítségével  szemüveg nélkül lesznek élesebb és kevésbé élesebb pillanataink. Ám egy idő után az éles pillanatok dominánsá fognak válni. A legjobban majd úgyis akkor fogjuk észrevenni a gyakorlatok pozitív hatását, amikor felvesszük a  szemüvegünket. Tapasztalni fogjuk már néhány gyakorlat után, hogy mintha kicsit erős enne a szemüvegünk és fáj tőle a szemünk. Legjobban a tévénken tudjuk ezt letesztelni, ha a txt-n nézelődünk. Nem kell hunyorogni, minden betű, szám teljesen tiszta, talán túl erős is. Ha a szemüvegtől fáj a szemünk, akkor ne hordjuk. A fájás azt jelenti, hogy a szem próbálna visszaszokni a szemüveg lencséjének erősségéhez. Ezt semmiképp ne hagyjuk!


(kép forrása: http://www.rumli.hu/arukepek/óriás%20szív%20alakú%20szemüveg%20900.jpg)

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyar.blog.hu/api/trackback/id/tr211198447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása